The Ballad of Lucy Jordan

Het nummer 'The Ballad of Lucy Jordan' werd in 1975 geschreven door Shel Silverstein en op de plaat gezet door de populaire formatie Dr. Hook, die beroemd was geworden met enerzijds cabaretachtige liedjes als 'The Cover of Rolling Stone' en anderzijds smartlappen als 'Life Ain't Easy' en 'Sylvia's Mother'. De zeer veelzijdige Silverstein is behalve songwriter en componist ook dichter, kinderboekenschrijver, musicus en cartoonist.
     Luister naar een fragment van de versie van Dr. Hook

Wereldbekend werd het nummer doordat Marianne Faithfull het in 1979 opnam voor haar enorm succesvolle comeback-elpee Broken English. Het nummer werd ook op single uitgebracht. De elpee markeerde de vliegende start van Faithfulls 'tweede carrière', nadat ze in de jaren '60 een aantal hits had gescoord, o.a. 'Summer Nights' en het mede door haar toenmalige vriend Mick Jagger geschreven 'As Tears Go By'. Toen het succes taande, raakte ze verslaafd en verdween ze uit de schijnwerpers, maar nadat ze was afgekickt maakte ze in '79 een verbijsterende comeback. Haar lage, rokerige, doorleefde stem is sindsdien altijd haar handelsmerk gebleven.
     Luister naar een fragment van de versie van Marianne Faithfull

Ik ben al een liefhebber van dit nummer vanaf het moment halverwege de jaren '70 dat ik voor het eerst de versie van Dr. Hook hoorde. In het najaar van 2006 heb ik een eigen versie opgenomen. Hiervoor begeleidde ik mezelf op keyboard.
     Luister naar mijn versieCopyright © 2006 Wim Scherpenisse <info@wimscherpenisse.nl>
Terug naar de pagina 'Liedjes'
Terug naar mijn homepage